Noul set de instrumente de management al calității IFAC & CA ANZ va ajuta practicile mici și mijlocii la nivel global

International Federation of Accountants (IFAC), Chartered Accountants Australia și Noua Zeelandă (CA ANZ) au lansat, la 6 noiembrie 2023, un set de instrumente de management al calității pentru a ajuta practicile de mici și mijlocii (PMM-urile) să implementeze setul de standarde de management al calității emise de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB).

Setul de instrumente de management al calității pentru firmele mici și mijlocii și matricea de risc ilustrativă care îl însoțește includ o serie de documente ilustrative, politici, liste de verificare, scrisori și formulare tip pentru a ajuta PMM-urile să își stabilească obiectivele de calitate, să identifice și să evalueze riscurile de calitate și să elaboreze și să implementeze răspunsuri pentru a aborda riscurile de calitate identificate.

Kevin Dancey, CEO al IFAC, a declarat: „Multe PMM-uri se confruntă cu constrângeri de resurse care afectează implementarea standardelor de management al calității ale IAASB, având în vedere că noile standarde necesită o abordare mai proactivă și mai adaptată pentru gestionarea calității în cadrul firmelor de toate dimensiunile […]”. De asemenea, Anslie van Onselen, CEO al CA ANZ și președinte ales al Chartered Accountants Worldwide, afirmă că: „Auditurile de înaltă calitate sunt de o importanță crucială pentru întreprinderile de toate dimensiunile de pe piețele din întreaga lume. Bazat pe experiența noastră în utilizarea unei abordări similare în Australia și Noua Zeelandă, acest set de instrumente va ajuta PMM-urile să implementeze standardele de management al calității și să se asigure că angajamentul față de calitate se află în centrul strategiei, operațiunilor și furnizării de servicii de audit și alte angajamente ale firmei […]”.

Practicienii individuali pot adapta și reproduce setul de instrumente de management al calității pentru utilizare necomercială fără permisiunea IFAC. Pentru utilizare comercială, este necesară obținerea permisiunii de a reproduce, stoca, transmite sau de a face utilizări similare ale setului de instrumente, printr-o solicitare către adresa de e-mail permissions@ifac.org.

Standardele de management al calității 1 și 2, precum și ghidurile de implementare sunt disponibile în limba română aici.

 

Leave your comment